KONTAKT STRONA GŁÓWNA STRONA CENTRUM INFORMACJI TURYSTYCZNO-KULTURALNEJ
PolskiEnglishDeutschРусский
PolskiEnglishDeutschРусский
Kontrast:
Kontrast normalny Kontrast
Czcionka:
ZAPIEKANKA ZE SZCZUPAKA

Składniki:

 

  • 80 dag szczupaka,
  • 6 dag tłuszczu,
  • 150 dag ziemniaków,
  • 25 dag śmietany,
  • sól, pieprz, szałwia

 

Sposób przyrządzenia:

 

Rybę wyfiletować i wyporcjować, posolić i oprószyć pieprzem. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 minut, odcedzić. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć ziemniaki i rybę, dodać pieprz i szałwię, zalać śmietaną i piec przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

POJEZIERZE EŁCKIE
Prawa autorskie © turystyka.elk.pl 2017