KONTAKT STRONA GŁÓWNA STRONA CENTRUM INFORMACJI TURYSTYCZNO-KULTURALNEJ
PolskiEnglishDeutschРусский
PolskiEnglishDeutschРусский
Kontrast:
Kontrast normalny Kontrast
Czcionka:
KIEŁBASA W PIWIE

Składniki:

 

  • 70 dag białej kiełbasy,
  • 1 litr piwa jasnego,
  • 0,5 dag masła,
  • 20 dag cebuli,
  • 1 dag mąki,
  • sok z cytryny,
  • sól, pieprz, kostka maggi

 

Sposób przyrządzenia:

 

Kiełbasę włożyć do wrzącego piwa, przykryć i odstawić na 15 minut (nie gotować). Następnie kiełbasę wyjąć. W wywarze z kiełbasy ugotować posiekaną cebulę. Otrzymany sos przetrzeć, zaprawić mąką, dodać masło, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Podawać kiełbasę pokrojoną na porcje i polaną sosem, z ziemniakami.

POJEZIERZE EŁCKIE
Prawa autorskie © turystyka.elk.pl 2017