KONTAKT STRONA GŁÓWNA STRONA CENTRUM INFORMACJI TURYSTYCZNO-KULTURALNEJ
PolskiEnglishDeutschРусский
PolskiEnglishDeutschРусский
Kontrast:
Kontrast normalny Kontrast
Czcionka:
FARSZYNKI

Ciasto:

 

  • 90 dag ziemniaków gotowanych,
  • 25 dag mąki ziemniaczanej,
  • 2 jajka,
  • sól.

 

Farsz:

 

  • 15 dag gotowanego wieprzowego mięsa,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 8 dag cebuli,
  • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia:

 

Ugotowane ziemniaki zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, wyrobić ciasto. Przyrządzić farsz: mięso zemleć razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałek, kroić na kawałki, kształtować placuszki, nakładać na nie farsz, zawijać i formować kotlety. Smażyć na oleju na jasnozłoty kolor. Podawać z różnymi sosami i sałatkami.

POJEZIERZE EŁCKIE
Prawa autorskie © turystyka.elk.pl 2017